Η Αυγουστιάτικη Ομελέτα

Μιχάλης-Κατράκης_resort_cover-medium


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

RESORT

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΚΥΣΤΗΣ


Για κάποιο παράξενο λόγο, τον οποίο οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να προσδιορίσουν ακόμα, η γυναικεία φύση εγείρεται και προβάλλεται περίλαμπρη μέσα σε όλη την ερεθιστική της οντότητα πολύ πιο έντονα κατά τη διάρκεια τον καλοκαιρινών μηνών. Κι αν το παραπάνω σάς ακούγεται πολύ επιστημονικό, για να το θέσουμε πιο απλά, μπορούμε να πούμε πως ο ερωτισμός των γυναικών ξεχειλίζει κάτω από τις μίνι φούστες, τα καυτά σορτσάκια, τα λινά διαφανή μπλουζάκια τους και τα πλέον –δόξα τω Θεώ– σχεδόν ανύπαρκτα μπικίνι.

Ω ναι, το καλοκαίρι έχει εφευρεθεί αποκλειστικά και μόνο για την ικανοποίηση των αντρών. Αυτή η φαλλοκρατική εποχή αποτελεί το απόγειο του γυναικείου αισθησιασμού κι αν στη χρυσή συνταγή του ήλιου, της θάλασσας και του απαλού νότιου ανέμου προσθέσει κανείς δύο σφηνάκια τεκίλα και ένα καλοκαιρινό μουσικό χιτ τότε… αλληλούια!

Ποιητές και φιλόσοφοι, μαθηματικοί, φυσικοί, μεταφυσικοί, παραφυσικοί, λόγιοι, αποκρυφιστές, κουλτουριάρη­δες και διανοούμενοι όλων των ειδών έχουν ασχοληθεί με το μυστήριο της μεταθανάτιας ζωής, της κόλασης και του παράδεισου. Και ενώ κατά καιρούς έχουν ξεπεταχτεί σαν μανιτάρια κάτω από το βρακί του δάσους χιλιάδες πιθανές εξηγήσεις για το πού ακριβώς βρίσκονται οι πύλες της Εδέμ, η αλήθεια είναι μία: ανάμεσα σε δύο μαυρισμένες απ’ τον ήλιο, υγρές από τη θάλασσα και την τεκίλα λαγόνες. Μάλιστα κυρίες και κύριοι της διανόησης! Ο παράδεισος είναι το καυτό καλοκαιρινό αιδοίο.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν προκύπτει ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα έρωτας σχεδόν ποτέ. Τουλάχιστον όχι ο συμβατικός έρωτας, όπου τα μάτια του ενός είναι καρφωμένα συνέχεια στα μάτια του άλλου και οι δυο τους ξεροσταλιάζουν νιώθοντας ευτυχισμένοι στη θέα και μόνο ενός ερωτευμένου – προσοχή, όχι ερωτικού– βλέμματος. Το αντίθετο μάλιστα. Τα μάτια τρέχουν πάνω στα κορμιά και δε σκαλώνουν σε δύο κόγχες με χρωματιστές χάντρες. Τα μάτια κάνουν τους προσκυνητές του πόθου, του ερωτισμού και των αρχέγονων ερωτικών επιθυμιών. Ο έρωτας τον Αύγουστο δεν έχει φραμπαλάδες από μεταξωτά στρωσίδια αλλά από μεταξωτά στρινγκ. Δεν είναι αρωματισμένος με το άρωμα των ρόδων αλλά με τη μυρωδιά του σπέρματος. Και οι πρωταγωνιστές δεν πλέουν σε πελάγη ευτυχίας αλλά σε λίμνες ορμονών.

Είναι ένα άγριο παιχνίδι αυτό της θερινής καψούρας και δεν υπάρχει κανείς πάνω σε ετούτο το μικρό διαστημόπλοιο που να μην πεθαίνει κάθε που τελειώνει η άνοιξη να χτυπηθεί αλύπητα στο ρινγκ του. Τα καυλωμένα άπερκατ και τα παθιασμένα ντι­ρέκτ πέφτουν βροχή, αλλά κανένας δεν είναι τόσο ηλίθιος ώστε να πετάξει την πετσέτα στο ρινγκ και να παλουκωθεί στο σκαμνί του. Ναι, είναι σίγουρα ένα βάρβαρο παιχνίδι και βρόμικο. Δεν υπακούει σε κανόνες –όχι χτυπήματα κάτω από τη μέση, παρα­καλώ!–, δεν ακούει τα καμπανάκια που σηματοδοτούν την αρχή και το τέλος του κάθε γύρου, δε δίνει δεκάρα για τη βαθμολογία και για το ποιος θα είναι στο τέλος ο νικητής.

Ο έρωτας που γεννιέται τον Αύγουστο είναι καταδικασμένος ή να σβήσει με την πρώτη βροχή ή να κρατήσει για πολλά ερεθισμένα χρόνια, διατηρώντας στην καρδιά και το κορμί των ερα­στών κάτι από την κάψα του θέρους, μετατρέποντας τη ζωή τους σε ένα αιώνιο καλοκαίρι.

Κι αυτή είναι μία θεμελιώδης αρχή, γνωστή στους έμπειρους μάνατζερ και στους εργοδότες όλων των παραθεριστικών επιχειρήσεων του κόσμου. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει ξεχωριστό μάθημα για τον έρωτα του Αυγούστου στο τρίτο έτος της σχο­λής Διοίκησης Επιχειρήσεων, προκειμένου να εξοικειωθούν οι εκπαιδευόμενοι μάνατζερ με τις έννοιες και τα μέσα που μπο­ρούν να χρησιμοποιήσουν για την ανεύρεση προσωπικού. Οι επιχειρήσεις δε θα έπρεπε να διστάζουν να συμπεριλάβουν την καλοκαιρινή κάψα στις αγγελίες τους: “Ζητείται έμπειρο ή ανει­δίκευτο προσωπικό για τη στελέχωση ξενοδοχειακής μονάδας. Προσφέρεται διαμονή, πλήρης διατροφή, ασφάλιση, ανταγω­νιστικός μισθός και βέβαια η μοναδική καύλα του Αυγούστου!” Και επιπλέον οι υπάλληλοι θα έπρεπε να αναγράφουν στο βιο­γραφικό τη συμμετοχή τους σ’ αυτό το πρωτόγονο παιχνίδι του πόθου, όπως ακριβώς αναγράφουν και τη συμμετοχή τους στο σεμινάριο “Περί Χειρισμού ευπαθών Πρώτων Υλών Τροφίμων του ΕΦΕΤ – 36 ώρες”.

Οι γυναίκες το καλοκαίρι νιώθουν ανάμεσα στα σκέλια τους μία μόνιμη υγρασία κι αναδύουν το άρωμα της πρόσκλησης ή της πρόκλησης. Όπως και με τη θεμελιώδη αρχή πως οι γυναί­κες το καλοκαίρι είναι βουτηγμένες στον ερωτισμό, έτσι και με το θέμα πρόσκλησης-πρόκλησης οι επιστήμονες έχουν μπλέξει σε έναν μάταιο αγώνα αντιπαραθέσεων, αφήνοντας το κοινό σε πυρετώδη αγωνία για την έκβαση. Και για τους άντρες δε μένει παρά να τραβήξουν κάνα δυο τζούρες αέρα για να καταλάβουν πως τα πράγματα είναι ζόρικα.

Η αλήθεια είναι βέβαια πως το καλοκαίρι κάθε άλλο παρά φαλλοκρατική εποχή είναι. Είναι, βλέπετε, η εποχή όπου ένας άντρας δηλώνει πλήρη αδυναμία να αντισταθεί στις προσκλή­σεις-προκλήσεις και σαν υπνωτισμένος Μουσουλμάνος προσκυ­νητής ψάχνει με το όργανό του ολόρθο σαν κατάρτι πλοίου να βρει τη Μέκκα της ηδονής. Και η γυναίκα έχει το πάνω χέρι.

Αυτό λοιπόν το φαινόμενο –το οποίο δεν έχει επιστημονικά τεκμηριωθεί ούτε και αποδειχθεί– δε σχετίζεται σε καμία περί­πτωση με τον πνευματικό κόσμο του καθενός. Πράγματα όπως ο ψυχισμός, ο χαρακτήρας, το πνεύμα, οι αρχές ή ακόμα και οιφ φραγμοί των ανθρώπων είναι απλοί παρατηρητές του αυγου­στιάτικου ερωτισμού. Σαν όλα αυτά να έχουν πάρει άδεια και να πίνουν Pina Colada ξαπλωμένα στην παραλία, παίρνοντας μάτι τα ηλιοκαμένα σώματα που φλερτάρουν. Όλη η διαδικασία κινη­τοποιείται από την ύλη και σε αυτή καταλήγει.

Σίγουρα ο καθένας με βάση τα ‘μη υλικά’ του προσόντα –χα­ρακτήρα, ψυχισμό, κλπ.–, κάνει με διαφορετικό τρόπο την είσο­δό του στο μπουρδέλο ‘Ο Αύγουστος’. Τραγουδάει διαφορετικό κάλεσμα και διαφορετικά ανταποκρίνεται. Στην ουσία, όμως, η πατρόνα που βάζει τις φιτιλιές είναι απλά και μόνο η ύλη. Και με τη λέξη ‘ύλη’ δεν εννοώ τα τραπέζια, τις καρέκλες ή μία ανώτε­ρη οντότητα. Αν και φυσικά το περιβάλλον παίζει τον ρόλο του. Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, παραλία, ήλιος, θάλασσα, νοτισμέ­νος αέρας, αλκοόλ, ανύπαρκτα ρούχα, ανάλαφρα χαμόγελα και μαυρισμένα κορμιά είναι όλα τους υλικά αγαθά και ουσιαστικά συστατικά για την αυγουστιάτικη ομελέτα. Η φωτιά που τα μα­γειρεύει, όμως, είναι τα ποτάμια των ορμονών. Κι όταν φουσκώ­νουν αυτά τα ποτάμια, άντρες και γυναίκες γίνονται μικρά, ασή­μαντα ξυλαράκια στα αφρισμένα νερά της μητέρας ‘ύλης’.

Κατέχοντας αυτή τη στοιχειώδη γνώση, για την οποία ακόμα οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει σε τεκμηριωμένα συμπερά­σματα, διάβηκε ο Δήμου την πόρτα του γραφείου του Κομνηνού το απόγευμα μετά το meeting.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s