26. Μάτια κλειστά

Favim.com-3700

Ξύπνησε το πρωί καθυστερημένα, δέκα λεπτά, κατούρησε και πλύθηκε, φόρεσε το γκρι κουστούμι του, ήπιε έναν καφέ στο τραπέζι της κουζίνας, ξύπνησε την Σοφία απαλά και έφυγε. Δούλεψε αρκετά και κακόκεφα, επέστρεψε στο σπίτι, έπαιξε με τον Μηνά, διάβασε με την Ελπίδα και έφαγε το ψητό κοτόπουλο που είχε περισσέψει από την προηγούμενη. Λίγο αργότερα, επέστρεψε και η Σοφία, ήπιαν έναν καφέ ακόμα. Φρόντισαν τα παιδιά, μαγείρεψαν για την επόμενη, φρέσκα ρούχα, μπάνιο και οι τέσσερις με την σειρά, παραμύθια για καληνύχτα. Ήπιαν ένα ποτήρι κρασί εκείνη, δυο μπύρες εκείνος, είδαν μια σειρά στην τηλεόραση και κοιμήθηκαν.

 Ξύπνησε το πρωί στην ώρα του, σηκώθηκε απρόθυμα, κατούρησε και πλύθηκε, φόρεσε το μπεζ κουστούμι του, ήπιε έναν καφέ στο τραπέζι της κουζίνας, ξύπνησε την Σοφία απαλά και έφυγε. Δούλεψε αρκετά, λιγότερο κακόκεφα και με περισσότερη όρεξη, επέστρεψε στο σπίτι, πήγε τον Μηνά στην προπόνηση, η Σοφία διάβασε με την Ελπίδα και όταν ο Μηνάς επέστρεψε, έφαγαν ξαναζεσταμένο το φαγητό τους. Λίγο αργότερα, η Σοφία έφυγε για το μαγαζί, γύρισε αργά το βράδυ κουρασμένη. Ο Πολύκαρπος είχε μαγειρέψει έναν άθλιο αρακά, αλλά αυτό ήταν, θα τον έτρωγαν έτσι κι αλλιώς. Φρόντισαν τα παιδιά, φρέσκα ρούχα, μπάνιο και οι τέσσερις με την σειρά, παραμύθια για καληνύχτα. Ήπιαν ένα ποτήρι κρασί εκείνη, δυο μπύρες εκείνος, είδαν μισή ταινία στην τηλεόραση και αποκοιμήθηκαν στον καναπέ. Στις δώδεκα, σηκώθηκαν και πήγαν στο κρεβάτι.

Το επόμενο πρωί ήταν αρκετά διαφορετικό γιατί έξω έβρεχε και ενώ ξύπνησε στην ώρα του, σηκώθηκε αρκετά αργότερα με δυσκολία και κοίταξε από το παράθυρο τον μουντό ουρανό. Πήγε ως το μπάνιο, κατούρησε και πλύθηκε, φόρεσε το μπλε κουστούμι του, ήπιε έναν καφέ στο τραπέζι της κουζίνας, ξύπνησε την Σοφία απαλά, πήρε μια εμπριμέ ομπρέλα που βρήκε δίπλα στην παπουτσοθήκη και το μαύρο παλτό του και έφυγε. Δούλεψε λίγο, δεν του έκανε κέφι με τέτοιο καιρό και έτσι έκανε μόνο τα βασικά ή όσα δεν μπορούσε να αποφύγει, επέστρεψε στο σπίτι, έστειλε τον Μηνά να κάνει μπάνιο, ήταν μέσα στις λάσπες από το παιχνίδι στο σχολείο, διάβασε με την Ελπίδα και έφαγε τον άθλιο αρακά που είχε φτιάξει αδιαμαρτύρητα, το ίδιο του έκανε αν ήταν άθλιος ή αριστούργημα. Λίγο αργότερα, επέστρεψε και η Σοφία, ήπιαν έναν καφέ ακόμα. Φρόντισαν τα παιδιά, μαγείρεψε η Σοφία αυτή την φορά ένα μυρωδάτο κοκκινιστό για την επόμενη, ο Πολύκαρπος έβαλε πλυντήριο, η Σοφία το άπλωσε, ο Πολύκαρπος μάζεψε το προηγούμενο, η Σοφία σιδέρωσε, έκαναν μπάνιο όλοι με την σειρά εκτός από τον Μηνά που είχε ήδη κάνει και έβλεπε ταινία, είπαν παραμύθια για καληνύχτα. Ήπιαν ένα ποτήρι Μεταξά εκείνη, δυο Jack εκείνος, είδαν «Ζούγκλα» στην τηλεόραση και κοιμήθηκαν. Πριν κοιμηθούν, έμειναν για λίγο αγκαλιασμένοι.

Ξύπνησαν και οι δύο μαζί. Η Σοφία σηκώθηκε, άνοιξε την ντουλάπα, έβγαλε τις πιτζάμες της και έμεινε με τα εσώρουχα. Ο Πολύκαρπος σηκώθηκε, την είδε και την βρήκε όμορφη, δεν της το είπε, πήγε στο μπάνιο, κατούρησε και πλύθηκε, φόρεσε το καφέ μπλέιζερ και το παντελόνι του μπεζ κουστουμιού του. Η Σοφία έφτιαξε καφέ και για τους δύο, ο Πολύκαρπος ετοίμασε τα γεύματα των παιδιών, έκαναν μαζί ένα τσιγάρο χωρίς να μιλάνε πολύ, αντάλλαξαν ένα φιλί, το ίδιο θα ήταν και να μην το είχαν κάνει, «σ’ αγαπώ, καλημέρα», το ίδιο θα ήταν και να μην το είχαν πει και έφυγε. Η Σοφία έμεινε για λίγο εκεί να κοιτάζει την μπαλκονόπορτα μέχρι που άκουσε την Ελπίδα από το δωμάτιο και πήγε να την βοηθήσει να ντυθεί. Ο Πολύκαρπος έμεινε για λίγο πίσω από το τιμόνι να κοιτάζει τους γείτονες καθώς φεύγουν από το παρμπρίζ μέχρι που του κόρναρε ο Φώτης γιατί τον έκλεινε στην πυλωτή. Πήγε στην δουλειά του, ο διευθυντής τον επαίνεσε γιατί πούλησε τρία δάνεια, η Σοφία είχε κόσμο, τελείωνε και η σεζόν και τα είχε όλα μείον είκοσι τις εκατό, ευκαιρία, ο Πολύκαρπος έφυγε νωρίτερα, πήρε τα παιδιά, πήγε τον Μηνά στην προπόνηση και ενώ η Ελπίδα διάβαζε, έβαλε σκούπα στο σαλόνι. Μετά έφαγε το κοκκινιστό, το βρήκε νόστιμο, ξέχασε όμως να το πει στη Σοφία όταν εκείνη επέστρεψε. Έφτιαξε καφέ αυτός, τον ήπιαν βιαστικά, φρόντισαν τα παιδιά, μαγείρεψαν για την επόμενη, φακές, φρέσκα ρούχα για όλους, μπάνιο και οι τέσσερις με την σειρά, την είδε γυμνή να στεγνώνει τα μαλλιά της, χλωμή με μαύρους κύκλους και θέλησε να την αγκαλιάσει αλλά το μετάνιωσε τελευταία στιγμή κι όπως έσκυβε προς το μέρος της, αντί να τυλίξει τα χέρια του γύρω της, τα άπλωσε, άνοιξε το συρτάρι μπροστά της και πήρε ένα καθαρό εσώρουχο, πάω κι εγώ είπε, να πας αγάπη μου του απάντησε δίχως να τον κοιτάξει, μετά παραμύθια για καληνύχτα. Εκείνη δεν ήπιε τίποτα, είχε πονοκέφαλο, διάβασε δυο σελίδες κι αποκοιμήθηκε, εκείνος, ξάπλωσε δίπλα της και περίμενε με τα μάτια κλειστά να την ακούσει να βαριανασαίνει. Όταν το έκανε, άνοιξε τα μάτια μέσα στο σκοτάδι κι αφού δεν μπορούσε να δει τίποτα, τα έκλεισε ξανά και κοιμήθηκε.

Το πρωί ξύπνησε από το φως που τρύπωνε απ’ τις γρίλιες. Έπεφτε πάνω της, πάνω στο δέρμα της, ήταν γυμνή και ήρεμη, έσκυψε και την ξύπνησε φιλώντας τον λαιμό της, τυλίχτηκαν κάτω από το σεντόνι για ώρα, σηκώθηκαν ξέπνοοι γελώντας και ήπιαν καφέ στο σαλόνι, φορούσε το πουκάμισο του, μπήκαν στο αυτοκίνητο μαζί, πήγαν στο Θησείο, έφαγαν έξω και το απόγευμα είδαν σινεμά. Όταν γύρισαν, μπήκαν μαζί στο μπάνιο και καθώς στέγνωνε τα μαλλιά της, τύλιξε τα χέρια του γύρω από την γυμνή της μέση και έκαναν ξανά έρωτα. Το βράδυ μέθυσαν, ήπιαν μαζί στο μπαλκόνι γελώντας μέχρι το ξημέρωμα. Αποκοιμήθηκαν αγκαλιασμένοι.

Πετάχτηκε μέσα στην νύχτα με το στήθος του έτοιμο να σπάσει, γύρω του φρέσκα ρούχα, το καφέ κουστούμι τον περιμένει, τα γεύματα των παιδιών είναι έτοιμα από χθες, φακές, καλές τις κάνουν τις φακές, δεν βρέχει, έχει δυο ραντεβού για δάνεια, ακόμα είναι τέλος περιόδου.

Ξαπλώνει και κλείνει τα μάτια.

«Τι έπαθες, μάτια μου;» τον ρωτάει.

«Τίποτα», απαντάει. «Αναρωτιέμαι…»

«Τι πράγμα;»

«Αν κάποιο πρωί, απλά δεν ανοίξω τα μάτια μου, θα έχει καμία διαφορά;»

Εκείνη τον ακουμπάει στο ώμο, φιλάει αμήχανα τον κρόταφο του και κατεβάζει τα πόδια από το κρεβάτι.

«Θα φτιάξω καφέ», του λέει καθώς βγαίνει από το δωμάτιο.

 

5 σκέψεις σχετικά με το “26. Μάτια κλειστά

 1. Αν κάποιο πρωί, απλά δεν ανοίξω τα μάτια μου, θα έχει καμία διαφορά;
  Μεγάλο ερώτημα..

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Αναλωνόμαστε στην καθημερινότητα και της επιτρέπουμε να διαβρώνει καθετί καλό στη ζωή μας και να του αφαιρεί το νόημα… Έχει αντιστάσεις ο γλυκός μας Πολύκαρπος και ξέρει πως για τους δικούς του ανθρώπους έχει τεράστια σημασία το να ανοίγει τα μάτια του.
  Καλό τριήμερο, Μιχάλη!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Όλοι μας έχουμε.
   Αναγκαίος ο κύκλος της «φθοράς», τόσο πολύ μάλιστα, που ίσως είναι τελικά αυτός που χαρίζει αξία στα πραγματικά «μικρά σπουδαία» κατορθώματα της ζωής. Καληνύχτα.

   Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Βιβλιολόγος

Κουβέντα να γίνεται

ON MY BOOKSELF

“I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”

Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος

Βιβλία, ποιήματα, μεταφράσεις και άλλα

Hippy Foodie

Ημερολόγια Διατροφικής Επανάστασης

Pluma Verbi

Coffee, books and thoughts

simple Ula

I want to be rich. Rich in love, rich in health, rich in laughter, rich in adventure and rich in knowledge. You?

worldtraveller70

ΑΚΑΝΘΟΧΟΙΡΟΣ ii

Χρεωκοπημένοι Καιροί

Indebting Times (in Greek)

ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

περιοδικό ποίησης και άλλων αμαρτημάτων

tasty life

tasty ways for soul & body

GynaikaEimai

Γυναίκα.... Σύζυγος, εργαζόμενη, μητέρα, νοικοκυρά, ερωμένη... 1000 ρόλοι να χωρέσουν ασφυκτικά σ' ένα έρμο 24ωρο! Είμαστε η Σοφία, η Χρύσα και η Κική! Μαζί θα γελάσουμε, θα κλάψουμε, θα προβληματιστούμε, θα συζητήσουμε με & για όλα όσα απασχολούν τη σημερινή γυναίκα! Ελάτε στην παρέα μας!

Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και... όλα τα άλλα

sifiniera

φύλλο λευκό, χαρτί

Book Tales

Once upon a time....

makestorytelling.com

Αυτοτελείς Ιστορίες που μοιάζουν σαν να είναι βγαλμένες από Μυθιστόρημα. Εδώ θα βρεις όλα τα Πρόσωπα της Διπλανής Πόρτας. Πρωταγωνιστές που ίσως σου θυμίσουν κάτι... Αν είσαι παιδί, έφηβος ή ενήλικας τότε είσαι στις σωστές ιστορίες για εσένα & είναι πάντοτε έτοιμες να τις ανακαλύψεις... Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφεθείς... Επίσης, μπορείς να έρθεις μαζί μου στο ταξίδι με τις χρήσιμες πληροφορίες που έχω συλλέξει σχετικά με τη συγγραφή...

My secret book

you can find me in Instagram @mysecretbook

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close