Από τις «Εκδόσεις Ελκυστής»


https://elkistis.gr


logo2

Την Παρασκευή βρέθηκα -όχι τυχαία- στην Θεσσαλονίκη. Στην Αρριανού 15, υπάρχει ένα μικρό γραφείο με τζαμαρία στον δρόμο. Όμορφος χώρος, νοιώθεις άνετα, αν και ακόμα είναι λίγο άδειοι οι τοίχοι και οι βιβλιοθήκες δεν έχουν παρά τέσσερα βιβλία σε μερικά αντίτυπα το καθένα. Θα μπορούσε να είναι ένας χώρος παρακμής όμως καταφέρνει να γίνει κάτι ζεστό, όμορφο και ελπιδοφόρο στην πρώτη του ώρα.
Εκεί έχουν το σπίτι τους οι Εκδόσεις Ελκυστής που ξεκίνησαν τον Ιούνιο να φτιάχνουν βιβλία.
Συναντήθηκα με τον Achilleas Triantoglou. Είχαμε μία προηγούμενη αλληλογραφία και μετά από δύο ώρες συζήτησης όλοι μου οι φόβοι για τον άνθρωπο πίσω από τις Εκδόσεις Ελκυστής επιβεβαιώθηκαν.

Είναι ένας διεστραμμένος συγγραφέας, παθιασμένος αναγνώστης, επίμονος εκδότης, γνήσια γλυκός άνθρωπος, ερωτευμένος με τα βιβλία και ειλικρινής ιδεολόγος.


Για να μην πολυλογούμε, ό,τι δικό μου δείτε τυπωμένο μέσα στον επόμενο χρόνο, θα το δείτε από τις Εκδόσεις Ελκυστής και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο γιατί είναι όμορφο πράγμα να μην σε βλέπουν -εσένα ή αυτό που κάνεις- σαν εμπόριο, να μην έχεις (μόνο) πρόσημο και να εισπράττεις εμπιστοσύνη για πράγματα που έχεις κάνει και ούτε καν εσύ δεν μπορείς να εμπιστευθείς.
Υπογράψαμε ένα ιδιαίτερα τιμητικό συμβόλαιο και τον Νοέμβριο, ο Αχιλλέας θα ετοιμάσει και θα μας φέρει τυπωμένο και δεμένο και μυρωδάτο εκείνο που έγραψα πριν 10 χρόνια και λέω πως είναι «τα νηπιακά χρόνια των γραψιμάτων μου».
Ξεκινάμε την συνεργασία μας με εκείνον περισσότερο ενθουσιασμένο από εμένα για την έκδοση του μυθιστορήματος φαντασίας «Το Resort» το οποίο θα φτάσει στα ράφια των βιβλιοπωλείων μέσα στον Νοέμβριο. Τα 1000mgapousias.com θα σας τα φέρουμε πριν το Πάσχα. Και μετά… Ε, μετά θα σας πω όταν έρθει η ώρα! 😊
Καλή αρχή, φίλε Αχιλλέα. Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη.
Χρωστάω κέρασμα σοκολάτες!

Γράφεις; Τόλμα το εδώ!

elkistis

fabricastails

When dreams come true and taste has a meaning

Στιγμιότυπα

Μικρές Ιστορίες

XYZ Contagion

Ο κόσμος σε 360 μοίρες. Το μοναδικό '0% Lies & Errors Free' website. Στιγμές και όψεις της ελληνικής (και όχι μόνο) δημόσιας πραγματικότητας από ένα ιστολόγιο που αγαπάει την έρευνα. Επειδή η αλήθεια είναι μεταδοτική.

Αέναη κίνηση

Για την αυτονομία και τη χειραφέτηση

Los Innuendos

Qui Tacet Consentit

Face Reality

Αντιμετώπισε την πραγματικότητα

Τελευταίος ... πάντα

... για να γελάω(;) καλύτερα.

Περί Στοχασμών

Coffee, books and thoughts

Εργαστήρι Γραφής

Δημιουργική γραφή

nefelor

δικαίωμα

Maria Kozakou

My words, my world

βιβλιαράκια||bookies

i don't only read books

Mon petit Cafe de Humanite

coffee-books-journeys-films-arts

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close